If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

 
Go Back  dBforums > PC based Database Applications > Microsoft Access > Scheduled Task will not work properly to start Access

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Brooklyn
Posts: 25
Scheduled Task will not work properly to start Access

I have a form in Access that has some coding to pull data from diff locations.
The form is set to be executet on Start.
I created the scheduled task to execute the access every day .

When I right click and select "run" on the scheduled task it works perfectly.

However, on its regular schedule it is not working. Access is indeed opening, but it is not running propely. It starts to run and opens Access, but it would appear the form never runs and Access is remaining open, as if it is getting hung up. I have to go in and kill the MSAccess process.

When I run this process manually - it works perfectly.


Please help to solve the issue.

Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old
Cavalier King Charles
 
Join Date: Dec 2002
Location: Préverenges, Switzerland
Posts: 3,739
are you getting stuck with Mr. Gates' "security"?

fix is to get a code-signing certif (or self-sign if this is only run by you on your machine).

izy
Attached Thumbnails
Scheduled Task will not work properly to start Access-panicogramstart.png  
__________________
currently using SS 2008R2
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Brooklyn
Posts: 25
I do not have such message
Its just remains open, and I had to kill to run the process manually
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old
Cavalier King Charles
 
Join Date: Dec 2002
Location: Préverenges, Switzerland
Posts: 3,739
hmmmm!

i just scheduled a .mdb to run.
it produced the standard "security" message.
if i OK the "security" msg, it runs 100% normally.

sorry - no other ideas apart from checking Scheduler options (user, password, wakeup etc etc) - don't see why it shouldn't run just as if you dble-clicked it.

izy
__________________
currently using SS 2008R2
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old
L33t Helpa Munky
 
Join Date: Nov 2007
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 4,049
Seems like a system issue, not an Access issue.

Try re-creating the scheduler task? Not sure. Interesting issue though, I'll be interested to see why this is happening!
__________________
Owner and Manager of
CypherBYTE, Microsoft Access Development Specialists.
Microsoft Access MCP.
And all around nice guy!


"Heck it's something understood by accountants ... so it can't be 'that' difficult..." -- Healdem
"...teach a man to code and he'll be frustrated for life! " -- georgev
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On