Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    3

    Unanswered: Ping ok but TNSPING not

    Hello,
    Something very strange...
    We have an application runing with Oracle 8. A client (whose work very well one week ago) can't connect to the application. The tnsping can't etablish the connection. I have re-install completly Oracle Application (the same installation like the others workstations), I have put the tnsnames.ora in the good folder. The connection is good : the ping reply but not the TNSPING.
    A similar Workstation in the same room can etablish the connection .....

    What can I verify to resolve the problem ?
    Thanks if you reply to me....

    (excuse me for my bad English.... I am French)

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    106
    copy and paste the error messages.
    "Take Control!
    Make The Choice!
    Accept The Consequences!
    Deal With The Results! "

  3. #3
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    3
    Here the details of tnsping :

    Microsoft Windows 2000 [Version 5.00.2195]
    (C) Copyright 1985-2000 Microsoft Corp.

    C:\>tnsping QUASCP

    TNS Ping Utility for 32-bit Windows: Version 8.1.7.4.0 - Production on 13-JUL-20
    04 19:09:43

    (c) Copyright 1997 Oracle Corporation. All rights reserved.

    Attempting to contact (ADDRESS=(COMMUNITY=TCP.world)(PROTOCOL=TCP)(Host= 10.1.8.2
    01)(Port=1521))
    TNS-12535: TNS : le dÚlai imparti Ó l'opÚration est ÚcoulÚ

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    California, USA
    Posts
    482
    The TNS-12535 or ORA-12535 error is normally a timeout error associated with Firewalls or slow Networks. It can also be an incorrect listener.ora parameter setting for the CONNECT_TIMEOUT_<listener_name> value specified.

    In essence, the ORA-12535/TNS-12535 is a timing issue between the client and server.

    To resolve the Oracle & Windows firewall isssue !

    Another resource to resolve the TNS-12535

    Hope that helps,

    clio_usa - OCP 8/8i/9i DBA

  5. #5
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    3

    ...

    All the network configuration is good... The Oracle application was working very well 2 weeks ago...

    We have installed an another network card and the application is working (and tnsping is OK) !!!!!!!!

    We have re-install Windows 2000 with the motherboarded network card and tnsping is not OK.

    Is something could be verified and changed in the configuration of the network card or something else before change it ???? Cause all the network is working very well (Internet, mail...) except TNSPING !!!!!!!!!!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •