Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    canada
    Posts
    230

    Unanswered: How can I install two version of db2 in one box? any reference

    Hi all, I am working with db2 v8 fix5 aix 5.2,
    I have to install db2v7.2 in the same box, could you please help me how or give me some reference.

    Thank you a lot .

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    UK
    Posts
    4,650
    The information on having two versions of db2 on the same box is available in 'Appl Dev Guide' or 'Appl Building Guide' ...
    (Doesn't this sound strange!!)

    You can go ahead with the second installation as usual and use the correponding db2icrt to create the instance ...

    The main point to rember is the link to libdb2.a in /usr/lib ... If your exisiting installation has the entry, then your new installation cannot have one ... So, all compilations etc should have sqlllib/lib higher up the rank in environment variables LIBPATH etc ...

    The other option is to use db2rmln to remove the exisitng installation's links and use reference to sqllib/lib for both versions ... If you intend to do this , make sure none of your exisiting code has been linked using the path /usr/lib/

    HTH

    Sathyaram
    Visit the new-look IDUG Website , register to gain access to the excellent content.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    canada
    Posts
    230
    Quote Originally Posted by sathyaram_s
    The information on having two versions of db2 on the same box is available in 'Appl Dev Guide' or 'Appl Building Guide' ...
    (Doesn't this sound strange!!)

    You can go ahead with the second installation as usual and use the correponding db2icrt to create the instance ...

    The main point to rember is the link to libdb2.a in /usr/lib ... If your exisiting installation has the entry, then your new installation cannot have one ... So, all compilations etc should have sqlllib/lib higher up the rank in environment variables LIBPATH etc ...

    The other option is to use db2rmln to remove the exisitng installation's links and use reference to sqllib/lib for both versions ... If you intend to do this , make sure none of your exisiting code has been linked using the path /usr/lib/

    HTH

    Sathyaram
    Thank you so much for you help Sathyaram,
    Just one question, if I use db2rmln and remove the exisisting installation's link can I use db2 v8 at the same time ?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    canada
    Posts
    230
    Quote Originally Posted by M_RAS
    Thank you so much for you help Sathyaram,
    Just one question, if I use db2rmln and remove the exisisting installation's link can I use db2 v8 at the same time ?
    Hi Sathyaram,
    I searched a lot in IBM site and manual and I could not find the reference for this subject , could you please give me more acurate address.
    Thank you inadvance

  5. #5
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    UK
    Posts
    4,650
    This is the only place in the manuals that refer to running multiple versions of the prod on the same box

    http://www-306.ibm.com/cgi-bin/db2ww...x88.htm#HDRDMI
    Visit the new-look IDUG Website , register to gain access to the excellent content.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Delaware
    Posts
    186
    If your installing V7 and V8 on the same box, its no big deal, they install in there own direcotry. We have multiple server running both. Just make sure you have enough memory for both, When running 1 version, you only have 1 version of the binarires in memory but when running 2 version you have 2.


    You would then goto the instance direcotry of the correspoding version to create your instance, and you would be good to go. Just make sure you setup the ports differently for each instance.

    They behave very well together, and have not seen any problems between v7 & v8.
    David Quigley

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •