I currently have oracle 10g database installed on a linux machine and the 10g dev. suite on a windows XP machine.

I want to be able to connect the two together.

Here is the results of a listerner status check on the linux machine:

Connecting to (DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=IPC)(KEY=EXTPROC)) )
STATUS of the LISTENER
------------------------
Alias LISTENER
Version TNSLSNR for Linux: Version 10.1.0.2.0 - Production
Start Date 24-AUG-2004 14:11:48
Uptime 0 days 1 hr. 37 min. 17 sec
Trace Level off
Security ON: Local OS Authentication
SNMP OFF
Listener Parameter File /u01/app/oracle/product/10.1.0/db_1/network/admin/listener.ora
Listener Log File /u01/app/oracle/product/10.1.0/db_1/network/log/listener.log
Listening Endpoints Summary...
(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=ipc)(KEY=EXTPROC)) )
(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=hpc-oracle.its.tils.qut.edu.au)(PORT=1521)))
(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=hpc-oracle.its.tils.qut.edu.au)(PORT=8080))(Presentati on=HTTP)(Session=RAW))
(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=hpc-oracle.its.tils.qut.edu.au)(PORT=2100))(Presentati on=FTP)(Session=RAW))
Services Summary...
Service "PLSExtProc" has 1 instance(s).
Instance "PLSExtProc", status UNKNOWN, has 1 handler(s) for this service...
Service "test" has 1 instance(s).
Instance "test", status READY, has 1 handler(s) for this service...
Service "testXDB" has 1 instance(s).
Instance "test", status READY, has 1 handler(s) for this service...
The command completed successfully

------------------

When configuring the Net Service Name, I keep getting a 'TNS: no listener' error message.

Any help would be much appreciated!!

Thanks,

Zac