Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Boisbriand, Qc, Canada
    Posts
    25

    Unanswered: ONTAPE logs on Disk (/dev/null)

    Hello everyone

    I am trying to backing up the logs on disk.

    My onconfig is in the /informix/PRD/ertc directory.
    ONCONFIG.SERVER.PRD:
    TAPEDEV /backup/prd/prd
    TAPEBLK 1024
    TAPESIZE 2000000
    LTAPEDEV /backup/prd/log/prdlog
    LTAPEBLK 1024
    LTAPESIZE 2000000

    when I am running ontape -a I do obtain the following error:
    Performing automatic backup of logical logs.
    Logbackup failed - Log backup to device '/dev/null' not allowed


    Program over.


    What did I missed? Why ontape still try to send to /dev/null and not at /backup/prd/log/prdlog?

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    New York
    Posts
    248
    Please make sure that you are editing the correct onconfig file.
    echo $ONCONFIG
    will give you the file name of the onconfig file that your engine is using

  3. #3
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Boisbriand, Qc, Canada
    Posts
    25
    I did verify the ONCONFIG environment variable.

    It is setted correctly.

    when i perform an ontape -s -L 0, it is going at the right place.

    But the ontape -a is not.

    Is there any known bug with ontape under Informix 7.31 on Linux OS?

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    New York
    Posts
    248
    I have not heard of any bugs regarding this.

    Can you post you $ONCONFIG file
    and the output of the "env" command

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    177
    Did you change onconfig with an editor without bouncing the engine? If so - it's still set to /dev/null. You have to use onmonitor if you want an immediate change.
    Fred Prose

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •