Results 1 to 4 of 4

Thread: onbar problem

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    99

    Unanswered: onbar problem

    Hi everyone,

    Last night the backup process for our production server failed with the next error:

    03:10:10 mt_aio_wait(1fc619dc)
    03:10:10 chunkio(10, 0x18000000, 0x7aea8, 1, 0x1fc0d27c, 33, 1) errno 5
    AIOREQ *a
    20393ca0: 00000000 00000000 00000000 00000000 ........ ........
    20393cb0: 00000000 00000000 941bc61f 2418c61f ........ ....$...
    20393cc0: c0010000 41494f72 65710000 00000000 ....AIOr eq......
    20393cd0: d1070000 00000000 03000000 01040000 ........ ........
    20393ce0: 0b000000 02000000 01000000 00000000 ........ ........
    20393cf0: 01000000 501ac61f 00000000 01000000 ....P... ........
    20393d00: 05000000 01000000 00000000 00000000 ........ ........
    20393d10: 00000000 ....
    03:10:10
    03:10:10 Informix Dynamic Server Version 7.30.UC6

    03:10:10 Assert Failed: arc_very_old_page
    03:10:10 Who: Session(15, informix@ncr4400a, 26980, 0)
    Thread(95, arcbackup1, 0, 5)
    File: rsarcbu.c Line: 2507
    03:10:10 Results: Could not get page 0x87aea8

    I ran oncheck -cD to verify the data pages but it came back without any error, my next step is to run oncheck -cI to verify indexes but I have to wait until tonight since this is the production server.

    Meanwhile I'm trying to research to see if I can come up with a quick solution to the problem, any help will be greatly appreciated.

    Thanks in advance,

    Luis Torres

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780
    Hola Luis,

    Esto es un bug de la versión de Informix.
    Me ha pasado lo mismo y he tenido que migrar a la versión siguiente.

    Gustavo.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    99
    Hola Gustavo,

    Gracias por tu respuesta, he tenido muchisimos problemas con esta version de informix, empece a trabajar hace poco tiempo en esta empresa y el sistema se esta migrando a Oracle por lo que desafortunadamente no puedo migrar a otra version, tengo que mantenerlo hasta el final de anio. He estado haciendo el backup por algun tiempo y no me habia dado problemas, el fin de semana voy a hacer un bounce a Informix para ver si de casualidad eso ayuda.

    Gracias nuevamente y espero que tengas un excelente fin de semana.

    Luis

  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    99
    Just a quick update for anyone interested. The problem is a documented bug for that version of informix. I found a "work around" to it, the bug only appears if the backup is run with the engine in quiescent mode, but it works perfectly ok with the engine in online mode.

    Thanks

    Luis Torres

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •