Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    140

    Unanswered: Connect to database

    Hi
    I create two system users on windows XP.
    When I try to connect to database as one of these users(or user informix) -with ILogin Demo (from Client SDK 2.81) it works fine.
    But when I try connect from Borland C++ builder (with using IDAC-Informix
    Data Access Components) it works only when I connect as user "informix".
    When I try to connect as some other user I got an error "951 Incorrect pasword or user XY is not known on the database server.

    I dont understand why it works with ILogin Demo but not with Borland C++.

    Thanks for any help.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780
    Hi,

    You must grant permissions into Informix for new user.
    Run dbaccess, then Query--->New, and run grant connect to username;

    Gustavo.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    140
    I granted permissions fot new users at the begining , after ILogin demo got me an error.
    After that ILogin could connect but not my application in C++ Builder.
    I also checked sysusers table in my database and there are permissions for my users. (first has connect permission , second has resource permission).

  4. #4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780
    Hi,
    run you setnet32 and defined new user ?
    Please remember that the new user should not belong to a domain, should be local.

    Gustavo.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    140
    Now I ran my Setnet32 and defined new user than apply, than defined second user than apply than make default server.
    But C++ Builder always get an error: 951 Incorrect pasword or user XY is not known on the database server

    My users are local, on the same machine as informix server.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780
    Hi,
    Please take one user to Informix-Admin group, then test connect.

    Gustavo.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    140
    I change the users account type from Limited to Administrator, then I add users to Informix-Admin group and suddenly I can connect do database
    But then I change user account type back to Limited and remove user from Informix-Admin group and I can still connect to databse.
    Strange but it works now.

    Thank you

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •