Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    11

    Unanswered: Problem with 1 Table in MSDE DB

    Hello all.

    First I will be the first to say that I'm very inexperienced when it comes to working with MS SQL DBs. I'm doing my best to learn though.

    Here is my problem. I have a piece of software that connects up to an MSDE instance. Within this instance there is a database called TTUSER. And within the TTUSER database, there are several tables, one of which called User. I can not seem to do anything with this table. For example when I just try to see the contents of the UserID column, I get:
    Code:
    1> select UserID from User
    2> go
    Msg 156, Level 15, State 1, Server <MyMsdeServerName>, Line 1
    Incorrect syntax near the keyword 'User'.
    However, when I try the exact same command above, but use the Logon table instead of the User table, it works just fine, and I see the contents of the UserID column from the Logon table.

    I also tried copying the User Table with this:
    Code:
    1> select * into Test from User
    2> go
    Msg 156, Level 15, State 1, Server 10250-JORUM, Line 1
    Incorrect syntax near the keyword 'User'.
    And again, if I just substitute the User table with the Logon table, it copies just fine. Both of these tables, Logon and User, are in the same database, TTUser.

    I would just like to be able to view the contents of the User table from command line, and maybe send it into a text file. Thanks for your help.

    Jnuw

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Massachusetts
    Posts
    5,799
    Provided Answers: 11
    "User" is a keyword. Try this:

    Code:
    select *
    from [User]

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    11
    MCrowley, thank you! That did the trick.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •