Results 1 to 3 of 3

Thread: 403 Error

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Irving, TX (Dallas, Fort Worth)
    Posts
    379

    Unanswered: 403 Error

    Been troubleshooting my WAMP on W2k Pro and Apache was working, but PHP was not. Found I had not defined the "doc_root" in the php.ini file, so changed it.

    Now I get 403 errors even on the root localhost.

    httpd.conf reads:
    Code:
    ServerRoot "D:/Program Files/Apache/Apache2"
    Listen 80
    ServerName localhost
    DirectoryIndex index.htm index.html index.html.var index.shtml index.php index.phml index.cfm index.cfml
    DocumentRoot "D:/Program Files/Apache/Apache2/htdocs"
    <Directory>
      Options FollowSymLinks
      AllowOverride None
    </Directory>
    UserDir "E:/Nyle's/Business Projects/Projects (External)"
    # Config for PHP
    LoadModule php5_module "D:/Program Files/PHP/php5apache2.dll"
    AddType application/x-httpd-php .php
    PHPIniDir "D:/Program Files/PHP"
    Action application/x-httpd-php "/php/php-cgi.exe"
    ScriptAlias /php/ "D:/Program Files/PHP/"
    AddHandler php-script .php .phml
    AddHandler php .php .phml
    <Directory "D:/Program Files/PHP">
      Options
      Allow from all
      Order allow,deny
      AllowOverride None
    </Directory>
    php.ini reads:
    Code:
    ;include_path = ".;c:\php\includes"
    doc_root = "D:/Program Files/Apache/Apache2/htdocs"
    user_dir =
    extension_dir = "./"
    What do I need to look for or correct? Do I need to match the user directories?

    Install instructions at:

    http://www.devarticles.com/c/a/Apach...der-Windows/4/

    say I need to copy files into the Apache root directory, this is written for version 4 not 5. Are these still good instructions? What would change on these for version 5?

    DBS4M

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Denver, Co. USA
    Posts
    242
    You should probably use the latest installation instructions from php.net - http://us2.php.net/manual/en/install...ws.apache2.phpThere is no need to copy files around...

    From your settings in this post and from your previous post on this same subject, you are mixing settings for the module version and the cgi version -
    Code:
    LoadModule php5_module "D:/Program Files/PHP/php5apache2.dll"
    
    Action application/x-httpd-php "/php/php-cgi.exe"
    Do one or the other, but not both...

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Irving, TX (Dallas, Fort Worth)
    Posts
    379

    Resolved

    All,

    Sorry forgot this thread and also reply with resolution.

    DBS4M

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •