Hi, while doing the activity for hibernation mode on Rep Server 12.0 , I encountered a strange thing. While I was switching off the hibernate mode, suddenly the rep server was shutdown. On analyzing the error logs found the following :

================================================== ========================

I. 2007/06/05 17:44:51. Starting DIST for 102:1.
I. 2007/06/05 17:44:52. Starting DIST for 101:1.
I. 2007/06/05 17:44:52. DIST for 'WS1SYB.comdb' is Starting I. 2007/06/05 17:44:52. DIST for 'WS1SYB.WS1REP_RSSD' is Starting I. 2007/06/05 17:44:52. Starting sender to WS4REP.
I. 2007/06/05 17:44:52. RSI: Trying to connect to 'WS4REP'.
I. 2007/06/05 17:44:53. Starting sender to WS2REP.
I. 2007/06/05 17:44:53. RSI: Trying to connect to 'WS2REP'.
I. 2007/06/05 17:44:53. RSI: connection to 'WS4REP' is established and the route is active.
I. 2007/06/05 17:44:53. Starting sender to WS3REP.
I. 2007/06/05 17:44:53. RSI: Trying to connect to 'WS3REP'.
I. 2007/06/05 17:44:53. Starting the DSI thread for 'WS1SYB.comdb'.
I. 2007/06/05 17:44:54. RSI: connection to 'WS2REP' is established and the route is active.
I. 2007/06/05 17:44:55. RSI: connection to 'WS3REP' is established and the route is active.
I. 2007/06/05 17:44:59. Starting the DSI thread for 'WS1SYB.WS1REP_RSSD'.
I. 2007/06/05 17:44:59. The DSI thread for database 'WS1SYB.comdb' is started.
E. 2007/06/05 17:45:00. ERROR #21 USER(sa) - dsiqmext.c(618)
Open server call to routine 'srv_createmsgq' failed.
I. 2007/06/05 17:45:01. Open Server error: Error: 16112, State: 0, Severity 10 -- 'Invalid object name found in srv_createmsgq()'.
I. 2007/06/05 17:45:02. The DSI thread for database 'WS1SYB.WS1REP_RSSD' is started.
I. 2007/06/05 17:45:02. The Replication Server has now finished hibernation mode.
E. 2007/06/05 17:45:04. ERROR #21 USER(sa) - dsiqmext.c(618)
Open server call to routine 'srv_createmsgq' failed.
I. 2007/06/05 17:45:04. Open Server error: Error: 16112, State: 0, Severity 10 -- 'Invalid object name found in srv_createmsgq()'.
================================================== =========================

I had to start the rep server again. Next time it worked. After many trials once when I was trying to get into hibernation mode, this time the following error occurred :

================================================== =========================

I. 2007/06/05 17:45:14. Shutting down distributor for 102.
I. 2007/06/05 17:45:14. A request to shutdown/suspend the distributor for 102 has been received.
I. 2007/06/05 17:45:14. The distributor for 'WS1SYB.comdb' is shutting down I. 2007/06/05 17:45:15. Shutting down distributor for 101.
I. 2007/06/05 17:45:15. A request to shutdown/suspend the distributor for 101 has been received.
I. 2007/06/05 17:45:15. The distributor for 'WS1SYB.WS1REP_RSSD' is shutting down I. 2007/06/05 17:45:15. Shutting down sender to WS3REP.
I. 2007/06/05 17:45:16. RSI for 'WS3REP': Shutting down by request.
I. 2007/06/05 17:45:16. Shutting down sender to WS2REP.
I. 2007/06/05 17:45:16. RSI for 'WS2REP': Shutting down by request.
I. 2007/06/05 17:45:16. Shutting down sender to WS4REP.
I. 2007/06/05 17:45:16. RSI for 'WS4REP': Shutting down by request.
I. 2007/06/05 17:45:17. Shutting down the DSI thread for 'WS1SYB.comdb'.
I. 2007/06/05 17:45:17. The DSI thread for database 'WS1SYB.comdb' is shutdown.
I. 2007/06/05 17:45:17. Shutting down the DSI thread for 'WS1SYB.WS1REP_RSSD'.
I. 2007/06/05 17:45:17. The DSI thread for database 'WS1SYB.WS1REP_RSSD' is shutdown.
F. 2007/06/05 17:45:17. FATAL ERROR #21 DSI EXEC(101(1) WS1SYB.WS1REP_RSSD) - dsisched.c(3577)
Open server call to routine 'srv_deletemsgq' failed.
I. 2007/06/05 17:45:17. No Sybase library information is available.
T. 2007/06/05 17:45:17. (125): Exiting due to a fatal error

================================================== =========================

Such error occurring is not acceptable in the field scenario. So, Please if anyone can give a probable solution to overcome the above problem.


Thanks and regards,
Goraksh V. Bedarkar