Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Columbia SC
    Posts
    81

    Unanswered: The action or method is invalid because the form or report isn't bound to a table or

    hey,
    I m trying to pass the values from one form to Main form.
    and that Main form has got some forms in it.
    via
    stLinkCriter = "[IssueNumber] = 7347"
    DoCmd.Open MainForm,,,stLinkCriteria

    but the mainForm is not recieving this number as a parameter.
    rather its giving me an error.


    "The Action or method is invalid becuase the form or report isn't bound to a table or query."
    Any help would be appriciated

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    New York State
    Posts
    1,178
    If Main form is host to other forms, and does not have a record source, that's why you're having an error. You have to open the form that houses the record source in question in order to use the criteria.

    Sam

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Columbia SC
    Posts
    81
    Yup i tried that but by doing so all of my controls go to invisible mode and i cant see anyone of those.
    So to get rid of this problem i Made the row source property to blank.
    and on that main form i m not fetching any data but on the subform i m.
    But if i could pass my issuenumber anyhow. i would be able to fix the problm.
    and so a little bit confused to what to do??????????

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    New York State
    Posts
    1,178
    Now I'm the one who's confused. How is your subform related to the main form without a record source in Main?

    I suspect there's more than meets the eye. How about if you compact and ZIP your DB and upload it here, so we can get a look at it. Not many records are needed, just enough to do some basic troubleshooting.

    Sam

  5. #5
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    18
    Now i m cool.
    I have selected the max of the issuenumber as the rowsource and now i m using that. and its working for me. I was confused too but was trying too find some way by not using row source but ultimately i hve to use row source.but in a different way. Now it doesnt asks for the issuenumber over and over.
    Thanks for your help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •