Results 1 to 8 of 8

Thread: 10g-RAC issues

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    27

    Unanswered: 10g-RAC issues

    Hi all,

    I'm having some issues with a 2 node 10.2.0.3 RAC running on AIX 5.3

    Node1:
    (oracle@lbdbora1) /home/oracle > crsctl check crs
    Failure 1 contacting CSS daemon
    CRS appears healthy
    Cannot communicate with EVM

    Node2:
    (oracle@lbdbora2) /home/oracle > crsctl check crs
    CSS appears healthy
    CRS appears healthy
    EVM appears healthy


    As shown above, Node2 is OK, but the issue is in node1. As a result of the above errors, i can't bring up both the ASM & database instance in this node.

    I get the following error when i try to bring up the ASM

    1. From sqlplus
    SQL> startup
    ORA-29701: unable to connect to Cluster Manager

    2. using srvctl
    (oracle@lbdbora1) /home/oracle > srvctl enable asm -n lbdbora1 -i +ASM1
    PRKC-1056 : Failed to get the hostname for node lbdbora1
    PRKH-1010 : Unable to communicate with CRS services.
    [Communications Error(Native: prsr_initCLSS:[3])]

    3. Using crs_start
    (oracle@lbdbora1) /home/oracle > crs_start ora.lbdbora1.ASM1.asm
    Attempting to start `ora.lbdbora1.ASM1.asm` on member `lbdbora1`
    Start of `ora.lbdbora1.ASM1.asm` on member `lbdbora1` failed.
    lbdbora2 : CRS-1019: Resource ora.lbdbora1.ASM1.asm (application) cannot run on lbdbora2


    CRS-0215: Could not start resource 'ora.lbdbora1.ASM1.asm'.


    Any suggestions?
    Thanks in advance...
    Regards,

    divroro12

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Oklahoma, USA
    Posts
    354
    Is your hostname set on instance #1... error seems to point to that...
    JoeB
    save disk space, use smaller fonts

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    27
    yes. hostname is set on this instance...
    Regards,

    divroro12

  4. #4
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    2,713

    Talking

    Login to node 1 as root and restart crs:

    crsctl stop crs
    crsctl start crs

    The person who says it can't be done should not interrupt the person doing it. -- Chinese proverb

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    27
    I did that; crs was successfully stopped and restarted, but i still couldn't bring up ASM/database on this node.
    I still got the ff error after crs restart:

    (oracle@lbdbora1) /u01/crs/oracle/product/10.2.0/bin > crsctl check crs
    Failure 1 contacting CSS daemon
    CRS appears healthy
    Cannot communicate with EVM
    Regards,

    divroro12

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    27
    Infact, when i stop crs, this is the message i get.

    Stopping resources. This could take several minutes.
    Successfully stopped CRS resources.
    Stopping CSSD.
    Unable to communicate with the CSS daemon.
    root@lbdbora1:/>
    Regards,

    divroro12

  7. #7
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    2,713

    Talking

    If you cannot find any clue in the logs, try the WinDoze approach, re-boot everything (Ctl-Alt-Del):

    Stopping crs on both nodes (or you may want to stop the whole cluster: db, listener, asm, etc...)

    Kill any "rogue" process' left (oracle process' remaining orphan).

    Re-start everything.

    ??? May work
    Last edited by LKBrwn_DBA; 03-28-08 at 13:10.
    The person who says it can't be done should not interrupt the person doing it. -- Chinese proverb

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    27
    Since this is a test environment, i did just that & it worked...shutting down everything & restarting it with server reboot...
    Regards,

    divroro12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •