Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    39

    Unanswered: Switchboard stops my forms' VBA code from working?

    I have several forms that I've built...
    Most of them have some sort of VBA code built in somewhere, like:
    • Select a record with the key-value control, and the rest of the controls position to that record
    • "OnChange event: Set <that> bound control equal to the value of <this> unbound control"
    • ...etc.

    Straightforward stuff. The record positioning code was created by Access's wizard for creating a combobox, for example.

    These forms work perfectly when I launch them from the Database window.

    However, I just created a switchboard, and when I launch them from the switchboard, the forms no longer work properly -for example, if I select a key value, the remaining controls remain blank.

    Is there a simple reason? I'm pretty new to Access, specifically, so I might be missing something obvious. Perhaps a property in the switchboard?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    559
    Did you use the MS Access switchboard or create a custom one?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    39
    I'm so new at switchboards...
    I just used a tutorial that only went so far as creating a switchboard, then basically said "...and then you add your switchboard items from there!

    I created it using Tools --> Database Utilities --> Switchboard Manger.
    It created a form called "Switchboard" in Forms.
    I did open it to change the colors and add our company logo, also as per a Tutorial - I don't think I changed any properties, but I'd love to check any that would cause this issue!

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1

    Combo Box Wizard - Find a Record on my form - NOT WORKING under Switchboard

    Quote Originally Posted by geolemon View Post
    I have several forms that I've built...
    Most of them have some sort of VBA code built in somewhere, like:
    • Select a record with the key-value control, and the rest of the controls position to that record
    • "OnChange event: Set <that> bound control equal to the value of <this> unbound control"
    • ...etc.

    Straightforward stuff. The record positioning code was created by Access's wizard for creating a combobox, for example.

    These forms work perfectly when I launch them from the Database window.

    However, I just created a switchboard, and when I launch them from the switchboard, the forms no longer work properly -for example, if I select a key value, the remaining controls remain blank.

    Is there a simple reason? I'm pretty new to Access, specifically, so I might be missing something obvious. Perhaps a property in the switchboard?
    Did you ever get this resolved? I am having the same issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •