Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    17

    Unanswered: dbconsole failing to start

    hi everyone,
    i am trying to start the dbconsole after a system shutdown but its failing. initially it was ok. we are using oracle 10gR2 and the operating system is AIX 5.3.
    below is the message i am getting wen i issue emctl start dbconsole

    Agent Version : 10.1.0.6.0
    OMS Version : 10.1.0.6.0
    Protocol Version : 10.1.0.2.0
    Agent Home : /u01/app/oracle/product/10.2.0/db_1/lus-aix-01_ptelcase1
    Agent binaries : /u01/app/oracle/product/10.2.0/db_1
    Agent Process ID : 651460
    Parent Process ID : 1663190
    Agent URL : https://lus-aix-01:3938/emd/main
    Started at : 2010-01-06 13:53:34
    Started by user : oracle
    Last Reload : 2010-01-06 13:53:34
    Last successful upload : (none)
    Last attempted upload : (none)
    Total Megabytes of XML files uploaded so far : 0.00
    Number of XML files pending upload : 5007
    Size of XML files pending upload(MB) : 43.83
    Available disk space on upload filesystem : 8.39%
    Agent is already started. Will restart the agent
    Stopping agent ... stopped.
    Starting Oracle Enterprise Manager 10g Database Control ........................
    .................................................. ................... failed.

    your help will be appreciated

    salifyanji

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Where the Surf Meets the Turf @Del Mar, CA
    Posts
    7,776
    Provided Answers: 1
    >initially it was ok
    OK, what changed?

    What clues exist within EM log file?
    You can lead some folks to knowledge, but you can not make them think.
    The average person thinks he's above average!
    For most folks, they don't know, what they don't know.
    Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    17
    It started after the system was rebooted.
    below is the errors i am getting.

    10/01/11 09:11:14 Error starting ORMI-Server. Unable to bind socket: The socket
    name is already in use.
    ----- Mon Jan 11 09:13:38 2010:BConsole exited at Mon Jan 11 09:13:38 2010 wit
    h return value 7. -----
    ----- Mon Jan 11 09:13:38 2010::Restarting DBConsole. -----
    ----- Mon Jan 11 09:13:38 2010::Console Launched with PID 1421550 at time Mon Ja
    n 11 09:13:38 2010 -----
    10/01/11 09:13:42 Error starting ORMI-Server. Unable to bind socket: The socket
    name is already in use.
    ----- Mon Jan 11 09:16:09 2010:BConsole exited at Mon Jan 11 09:16:09 2010 wit
    h return value 7. -----
    ----- Mon Jan 11 09:16:09 2010::Restarting DBConsole. -----
    ----- Mon Jan 11 09:16:09 2010::Console Launched with PID 1421554 at time Mon Ja
    n 11 09:16:09 2010 -----
    10/01/11 09:16:12 Error starting ORMI-Server. Unable to bind socket: The socket
    name is already in use.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    796
    Provided Answers: 1
    Assuming that you've googled & not found a fix, you could always try recreating the DBConcole.
    90% of users' problems can be resolved by punching them - the other 10% by switching off their PCs.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    17
    i guess i will have to try and recreate it.

    thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •