Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    poland
    Posts
    7

    Unanswered: ibm data studio 2.2 connect error do db

    Hi
    i have installed data studio 2.2 and i have problems with connection to database, error in attachement.
    i have:
    Product name: "DB2 Express-C"
    License type: "Unwarranted"
    Expiry date: "Permanent"
    Product identifier: "db2expc"
    Version information: "9.7"
    Max number of CPUs: "2"
    Max amount of memory (GB): "2"

    Problem exist only with data studio, with CLP and Control Center i can connect.
    Any ideas?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails error.JPG  

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4,292
    Provided Answers: 5
    What are the settings for the connection in DS?

    Andy

  3. #3
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    poland
    Posts
    7
    ok, i found solution on developerworks.

    thank you for your interest

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4,292
    Provided Answers: 5
    Can you post the solution you found in order to help any others that may experience similar issues?

    Andy

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    poland
    Posts
    7

    ibm data studio 2.2 connect error do db

    from developerworks:

    "1) In the DBM Configuration (The instance-level parameters) under "Communications,", there is a parameter called SVCENAME. Mine was initially blank. In it I put 50000 (the default DB2 port number). I then issued a DB2STOP and DB2START (or right click on the instance icon in Control Center, choose stop, and then after stopped successfully, choose start the same way.) I then noticed that the prebuilt database connections in Data Studio no longer had a port of -1 but had a port of 50000 (the correct one).

    However, this did not prove to correct everything. It still was issuing "connection refused" errors with the sqlcode and sqlstate mentioned earlier. I had to therefore perform one more task:

    2) Click once again on the instance icon in the navigation tree of Control Center. The detail pane (at the lower right) now contains information about your instance (DB2 in my case). There should be three actions, Configure Parameters, Setup Communications, and Add New Instance. Click on Setup Communications. You should then get a dialog box. Mine had three possible checkboxes, NetBIOS, TCP/IP, and NPIPE. All three were unchecked. To get mine running I checked TCP/IP, then clicked on the Properties button. It showed a Host Name with my PC name, a blank Service Name, and a Port Number of 50000. I left everything as it was and clicked cancel, and then clicked OK for the main communications dialog. Then I stopped and restarted the instance again (as in step 1), and tried my prebuilt connections in Data Studio. They all worked at that point.
    "

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •