Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chennai
    Posts
    111

    Unanswered: DB2 upgrade v8.2 to v9.7 fp 3a

    Hello
    our current system is
    DB2 V8.2 FP 12 on Windows 2003 32bit

    The new system will be (Seperate sever)
    DB2 V9.7 FP3 on Windows 2008 64bit

    I am planning to test my migration approch on the new system. The plan is

    1. Save the db and dbm cfg details from current system.
    2. Take offline backup from current system
    3. Create a instance and the database on the new system
    4. Apply the fixpack 3a and upgrade the instance.
    5. Restore v8.2 backup to the new system . The restore will be upgrad the db to V9.7 automaticaly.


    So, I wish to ask two questions.
    1. are the above steps are correct ?

    2. After my test, I will do the real migration in the following weekend.
    so, do I need to do the all steps from 1 to 5 again ?
    Or If I restore the current v8.2 backup is fine ?
    Do I need to appy fixpack again ?

    Please advise.

    Thanks, Valan

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    India
    Posts
    84
    Provided Answers: 2
    You can restore current 8.2 backup. No need to apply fixpack again.


    Satya...

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chennai
    Posts
    111

    Thanks

    Thanks Satya.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4,292
    Provided Answers: 5
    Do it this way:

    Setup new server:

    1) Install directly from 9.7 FP3a (no need to install GA then apply FP) and create instance
    2) Copy DBM CFG from old system to new system - Since this is 64 bit, you probably have more memory so some items can change - keep this in mind

    Test:
    1) Offline backup 8.2 DB
    2) Restore image to new server
    3) Adjust DB CFG for 64 bit and V9.7, do not forget about bufferpools

    Go Live: Repeat steps for Test.

    Andy

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Zoetermeer, Holland
    Posts
    746

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chennai
    Posts
    111
    Quote Originally Posted by ARWinner View Post
    Do it this way:

    Setup new server:

    1) Install directly from 9.7 FP3a (no need to install GA then apply FP) and create instance


    Andy
    Thanks Andy.
    Could you please explain little bit more about this method , installing directly from FP 3a.

    Regards,

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chennai
    Posts
    111


    Thanks a lot. Really helpfull.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    335
    Quote Originally Posted by dgunas View Post
    Thanks Andy.
    Could you please explain little bit more about this method , installing directly from FP 3a.
    On WIndows each Fixpack is a complete DB2 with Installer! So you can run the db2setup.exe from FP3a. The GA DVD includes the license files. These are missing in the Fixpack, so you need to install them afterwards (db2licm -a LICFILE).

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chennai
    Posts
    111

    Thanks

    Quote Originally Posted by nvk@vhv View Post
    On WIndows each Fixpack is a complete DB2 with Installer! So you can run the db2setup.exe from FP3a. The GA DVD includes the license files. These are missing in the Fixpack, so you need to install them afterwards (db2licm -a LICFILE).
    Thank you so much. This is the first time I am going to do this.

    Really helpfull

    Regards, Valan.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •