Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pune(India)
    Posts
    28

    Exclamation Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'

    I have recently installed ASE 15.7 on Win - 7. While executing dump database command receiving below error.

    I have resrtarted both ASE/Backup servers, anyone has any idea on how to resolve it.


    Msg 7205, Level 17, State 2:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.
    Msg 7205, Level 18, State 3:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.
    Msg 3220, Level 17, State 5:
    Server 'gopal', Line 1:
    Could not establish communication with Backup Server 'SYB_BACKUP'. Please make sure that there is an entry in Sysservers for this server, and that the correct serve
    r is running.


    Version : -
    Backup Server/15.7/EBF 20374 ESD#2/P/X64/Windows Server/ase157esd2/3868/64-bit/OPT/Fri Jul 06 23:05:48 2012

    1> sp_helpserver
    2> go
    name network_name security_mechanism server_principal class status id cost

    ---------- -------------- -------------------- ------------------ ------------ ---------------------------------------------------------------------------- -- ----
    SYB_BACKUP gopal_back NULL NULL ASEnterprise no timeouts, no net password encryption, writable , enable login redirection 4 1000


    1> exec SYB_BACKUP...sp_who
    2> go
    Msg 7205, Level 17, State 2:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.
    Msg 7205, Level 18, State 3:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.

    1> shutdown SYB_BACKUP with nowait
    2> go
    Msg 7205, Level 17, State 2:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.
    Msg 7205, Level 18, State 3:
    Server 'gopal', Line 1:
    Can't open a connection to site 'SYB_BACKUP'. See the error log file in the ASE boot directory.

    sql.ini Entry : -

    [gopal_back]
    master=NLWNSCK,gopal-pc,5001
    query=NLWNSCK,gopal-pc,5001

    ASE Errorlog : -

    00:0002:00000:00024:2012/11/11 10:25:57.40 server Failed to connect to remote server gopal_back nlwnsck ether gopal-pc 5001 for site SYB_BACKUP. Trying the next query entry of this server, if any.
    00:0002:00000:00024:2012/11/11 10:25:57.40 server Error: 7235, Severity: 17, State: 0
    00:0002:00000:00024:2012/11/11 10:25:57.40 server No other query entry found for the remote server gopal_back - site SYB_BACKUP. Aborting this site handler, as no remote server responded. Please make sure the remote server is accepting connections.
    00:0002:00000:00025:2012/11/11 10:26:24.35 kernel nl__connect: Could not connect to site 'gopal_back', socket 11.
    00:0002:00000:00025:2012/11/11 10:26:24.35 kernel nl__connect: net_connect failed to connect to site 'gopal_back'.
    : No connection could be made because the target machine actively refused it.
    --
    Thanks
    Gopal Pawar

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    The Hague/Utrecht, NL
    Posts
    516
    Is the backupserver running? What does the backupserver-logfile say?
    I'm not crazy, I'm an aeroplane!

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pune(India)
    Posts
    28

    Yes, Backup server is running.

    Yes, Backup server is up and running.
    No abnormal message found in backup server error log.

    FYI

    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.78.1.1: The interfaces file used by the backup server is 'C:\Sybase\ini\sql.ini'.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.79.1.1: The backup server name is 'gopal_back'.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.70.1.1: Configuring the maximum shared memory usage to 48 MB.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.69.1.2: Configuring the number of service threads to 48.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.70.1.3: Configuring the maximum shared memory per stripe to 1048576 bytes.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.78.1.1: The interfaces file used by the backup server is 'C:\Sybase\ini\sql.ini'.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.79.1.1: The backup server name is 'gopal_back'.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.70.1.1: Configuring the maximum shared memory usage to 48 MB.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.69.1.2: Configuring the number of service threads to 48.
    Nov 19 15:08:27 2012: Backup Server: 1.70.1.3: Configuring the maximum shared memory per stripe to 1048576 bytes.
    --
    Thanks
    Gopal Pawar

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    The Hague/Utrecht, NL
    Posts
    516
    Hmm, strange.
    Can you try setting up a connection directly to htye backupserver? On OS-level with isql ?
    isql -Sgopal_back etcetera...
    I'm not crazy, I'm an aeroplane!

  5. #5
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pune(India)
    Posts
    28

    Yes,

    Yes,
    FYI....
    C:\>isql -Usa -Sgopal_back
    Password:
    1> sp_who
    2> go
    No language handler installed.
    Language cmd: sp_who
    1>

    I have replaced the hostname "gopal-pc" to "localhost" in sql.ini for all entries and its working.

    But, I am wondering, why it is not working when i am puting real hostname or ip address in isql.ini.

    C:\>hostname
    gopal-pc

    [gopal]
    master=NLWNSCK,localhost,5000
    query=NLWNSCK,localhost,5000

    [gopal_back]
    master=NLWNSCK,localhost,5001
    query=NLWNSCK,localhost,5001

    [gopal_XP]
    master=NLWNSCK,localhost,5002
    query=NLWNSCK,localhost,5002
    --
    Thanks
    Gopal Pawar

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    95
    were you able to check under Services on control panel windows the backup server service if it is running?
    try rechanging the INI file from NLWNSCK to TCP see if that works.

  7. #7
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pune(India)
    Posts
    28
    Yes, the backupserver service is running and i am able to login to backup server through isql.

    I already tried tcp in sql.ini entries.
    --
    Thanks
    Gopal Pawar

  8. #8
    Join Date
    May 2005
    Location
    South Africa
    Posts
    1,353
    what is the output of
    sp_helpserver

  9. #9
    Join Date
    May 2011
    Location
    Pune(India)
    Posts
    28
    The o/p of sp_helpserver is present in Ist thread.
    --
    Thanks
    Gopal Pawar

  10. #10
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    8
    I am sure it must be fine after potting localhost IP 127.0.0.1 ( Please do not put LAN IP address ). Second thing, Its not able to connect using gopal-pc , it means there must be something wrong with your OS settings/ Enviorment variable.

    Hope it helps you. Thanks,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •