Hello all,

I have a problem integrating DB2 with Data Protector.
I have the following systems:

- Data Protector Manager v7.00 - on a Windows server
- A Linux system (SUSE Linux Enterprise Server 11 patchlevel 2) with DB2 WSE (the database has archive logging enabled)
- The linux system has the following packages installed (Data Protector client):
And the server is listening on port 5555.

The filesystem backups of the linux system work fine with data protector, but I get a problem when I try to integrate Data Protector with DB2. I get the following error in Data Protector:

Click image for larger version. 

Name:	DP-error.png 
Views:	3 
Size:	10.6 KB 
ID:	16020

and the following error in the db2diag.log:

2014-12-12- I86851726E1973        LEVEL: Error
PID     : 4029                 TID : 140737352963840 PROC : util_db2
INSTANCE: db2insp1             NODE : 000
HOSTNAME: db2server
FUNCTION: DB2 Common, Security, Users and Groups, secLoadClientAuthPlugin, probe:5
MESSAGE : ECF=0x90000076=-1879048074=ECF_LIB_CANNOT_LOAD
          Cannot load the specified library
CALLED  : DB2 Common, OSSe, OSSHLibrary::load
RETCODE : ECF=0x90000076=-1879048074=ECF_LIB_CANNOT_LOAD
          Cannot load the specified library
DATA #1 : String, 100 bytes
Error loading plugin library /home/db2insp1/sqllib/security64/plugin/IBM/client/IBMLDAPauthclient.so
CALLSTCK: (Static functions may not be resolved correctly, as they are resolved to the nearest symbol)
  [0] 0x00007FFFF2712E0B /opt/ibm/db2/V10.5/lib64/libdb2osse.so.1 + 0x217E0B
  [1] 0x00007FFFF2712D71 ossLogRC + 0x101
  [2] 0x00007FFFF49E3DA2 _Z23secLoadClientAuthPluginP19SEC_PLUGIN_HANDLE_TPcS1_i + 0x7A2
  [3] 0x00007FFFF49F3649 _Z23sqlexLoadClientPWPluginP9sqlf_kcfdPc + 0x189
  [4] 0x00007FFFF49E1733 _Z24sqlex_init_client_secenvhhP5sqlcaPP19SEC_PLUGIN_HANDLE_TP9sqlf_kcfdP14db2UCinterface + 0x93
  [5] 0x00007FFFF51E5B83 _Z28sqlex_get_conn_login_contextP5sqlcaP14db2UCinterface + 0x93
  [6] 0x00007FFFF51E606C _Z23sqlex_get_login_contextP14db2UCinterface + 0x3C
  [7] 0x00007FFFF51E79E7 _Z20sqlexAppAuthenticateP14db2UCinterface + 0x457
  [8] 0x00007FFFF5327775 _Z17sqljrDrdaArAttachP14db2UCinterface + 0x55
  [9] 0x00007FFFF51D3D3A _Z16sqleUCdrdaARinitP14db2UCconHandle + 0x10A
  [10] 0x00007FFFF49D271E sqleUCappAttach + 0x9DE
  [11] 0x00007FFFF4993F69 _Z8sqleatinPcS_S_S_S_sP5sqlca + 0x299
  [12] 0x00007FFFF4995B23 sqleatcp_api + 0x203
  [13] 0x00007FFFF4995894 sqleatin_api + 0x44
  [14] 0x00000000004069FE vfprintf + 0x3A1E
  [15] 0x00000000004056AC vfprintf + 0x26CC
  [16] 0x0000000000404120 vfprintf + 0x1140
  [17] 0x00007FFFF760BC36 __libc_start_main + 0xE6
  [18] 0x000000000040376A strcat + 0x5A
But the file /home/db2insp1/sqllib/security64/plugin/IBM/client/IBMLDAPauthclient.so that it is complaining about is here:

db2insp1@db2server:~/sqllib/db2dump> ls -la /home/db2insp1/sqllib/security64/plugin/IBM/client/IBMLDAPauthclient.so
-r-xr-xr-x 1 bin bin 691629 jun  6  2014 /home/db2insp1/sqllib/security64/plugin/IBM/client/IBMLDAPauthclient.so
Also, here is the LDAP configuration of the DB2 database :

db2insp1@db2server:~/sqllib/db2dump> db2 get dbm cfg|grep -i auth
 Client Userid-Password Plugin          (CLNT_PW_PLUGIN) = IBMLDAPauthclient
 GSS Plugin for Local Authorization    (LOCAL_GSSPLUGIN) = 
 Server Userid-Password Plugin        (SRVCON_PW_PLUGIN) = IBMLDAPauthserver
 Server Connection Authentication          (SRVCON_AUTH) = NOT_SPECIFIED
 Database manager authentication        (AUTHENTICATION) = SERVER_ENCRYPT
 Alternate authentication           (ALTERNATE_AUTH_ENC) = NOT_SPECIFIED
 Cataloging allowed without authority   (CATALOG_NOAUTH) = NO
 Trusted client authentication          (TRUST_CLNTAUTH) = CLIENT
 Bypass federated authentication            (FED_NOAUTH) = NO
db2insp1@db2server:~/sqllib/db2dump> db2 get dbm cfg|grep -i ldap
 Client Userid-Password Plugin          (CLNT_PW_PLUGIN) = IBMLDAPauthclient
 Group Plugin                             (GROUP_PLUGIN) = IBMLDAPgroups
 Server Userid-Password Plugin        (SRVCON_PW_PLUGIN) = IBMLDAPauthserver
It might be an LDAP problem, but unfortunatelly I don't have much knowledge about LDAP.

Does anyone has any idea what could be the problem ?