Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Unanswered: Tables (Connect Engine to MSSQL) suddenly report read-only after upgrade (MariaDB)

    Hello,

    I am testing MariaDB and I have ODBC connections to MSSQL server. This seemed to work pretty well in 10.0.12.0. After we installed a new 10.0.15.0 we could not get this working, all our external tables reported back as 'read-only'. (SQL Error (1036): Table '.....' is read only).

    We started troubleshooting but couldn't figure out why. So we upgraded the 10.0.12.0 version to 10.0.15.0 as well and now we have the same problem there. I see a lot of changes to the Connect Engine in 10.0.13.0, so that might be the problem. But I cannot downgrade anymore, hence we now have a problem, since we cannot use the functionality anymore due to the fact that we cannot update or insert records into another MSSQL database (through triggers).

    Does anyone have any clue what could cause this and how to solve this?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    UK
    Posts
    11,434
    Provided Answers: 10
    Is there a newer version of the ODBC driver?
    George
    Home | Blog

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19
    Haven't looked into that yet. Isn't that part of Microsoft updates? Well, I rolled back to the old version and might test that on the new test system. Haven't thought of that yet. Was just wondering if anyone else has run into that problem. But thanks, I'll try.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •