Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Vienna-Austria
    Posts
    4

    Unanswered: After applying patch "EBF9678.tgz" srvbuild hangs

    Hi
    I am new to the forum and yet have a tricky question:

    short version:

    After applying Sybases latest patch "EBF9678.tgz"
    srvbuild hangs at creating the Database servers.

    longer version:

    Here it is

    I ve just unloaded Sybase ASE 11.9.2 on Linux Redhat 7.1 and
    wanted to install the servers using srvbuild as user sybase.
    Everything looked fine so far.

    Then it came to my attention that there is a PATCH, called "EBF9678.tgz", which should have installed beforehand.

    SO I shutdown the freshly created servers,uninstalled all Sybase RPMs, downloaded the patch and started from scratch.

    This time I applied the patch BEFORE running srvbuild and then
    did the very same things I did before the patch.
    Here comes: srvbuild just HANGS after starting the Server.

    Usually it goes ahead and creates Backup, Monitor and XP Server
    and then wishes me a good day, after starting Backup too.
    But here it just hangs.

    I have no clue where to look for errors, for I do not get *any*.
    When uninstalling the whole bunch and unloading without the patch
    everything works fine.

    I have to confess I am completly clueless as to where I might find a hint
    what went wrong ;(

    Thanks for any help, hints or resources you can provide,
    Otto Reim
    Algorithmics

  2. #2
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Lexington, KY
    Posts
    606
    Hi Otto and welcome to the forums!

    I have a feeling you're applying the patch incorrectly -- as far as I know you can't apply the patch BEFORE having servers created (because it needs to alter master and other databases).

    Try installing ASE then applying the EBF. Also, 9678 is not the latest EBF -- EBF 9896: 11.9.2 ESD #4 is.
    Thanks,

    Matt

  3. #3
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Vienna-Austria
    Posts
    4

    re:patch problems

    Hi Matt

    Thanks for giving such a fast response.
    I got around the problem by saving the old version
    of srvbuild, applying the patch (rpm -ivh ...) and then
    copying the old srvbuild(res) back.

    That did the trick-but what I gather from your reply
    worries me a little.

    First-I was of the opinion its just there to fix some issues,
    no matter if there is yet a server or not.

    Second-I was looking for the latest patch and did only find
    the aforementioned patch. Could you please point me to the
    URL of the newer version (EBF 9896).

    Thanks a lot in advance,
    Otto Reim

  4. #4
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Willy is on vacation
    Posts
    1,208
    Otto,

    Applying a patch does not simply mean upgrading binaries. It also involves doing the installmaster, instmsgs etc.. these updates system procedures and in some cases updates errors.

    So it is highly unlikely that you can apply any ASE EBF sucessfully without having to build a server.

    Later

    Willy

  5. #5
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Vienna-Austria
    Posts
    4
    Thanks Willy,

    Yes I am aware of that.
    However I freshly installed that machine/sybase
    and wanted to apply the patch before I start creating
    any databases at all.

    In that case I figured that patching it right away before
    starting svrbuild.


    Regards,
    O.R.


    Originally posted by willy_and_the_ci
    Otto,

    Applying a patch does not simply mean upgrading binaries. It also involves doing the installmaster, instmsgs etc.. these updates system procedures and in some cases updates errors.

    So it is highly unlikely that you can apply any ASE EBF sucessfully without having to build a server.

    Later

    Willy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •