Results 1 to 8 of 8

Thread: Broken SQL*Plus

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    34

    Unanswered: Broken SQL*Plus

    Hello, everybody.
    I installed Oracle8i Rel 3 on Solaris 8.
    Install went fine, but when I tried to invoke SQL*Plus I got the
    following error messages:
    Message file sp1<lang>.msb not found
    Error 6 initializing SQL*Plus

    I set PATH, ORACLE_HOME and ORACLE_SID in .cshrc file.

    Please, help!
    Thank you!

    Peter.

  2. #2
    Join Date
    May 2002
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    34

    Re: Broken SQL*Plus

    Originally posted by PeterS

    I set PATH, ORACLE_HOME and ORACLE_SID in .cshrc file.
    Looks like You don't have LD_LIBRARY_PATH variable set in your .cshrc file. I would also recommend to check if you correctly set and exported ORACLE_HOME and ORACLE_SID variables.

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Posts
    34
    Dima, spasibo.
    I always forget about LD_LIB... variable.
    I set it now and everything works fine.

    Thanks, man!
    Do you work for Oracle?

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    34
    Originally posted by PeterS
    Nice that You found the reason of your problem.

    Do you work for Oracle?
    No, but I was working for one firm that had a status of
    Oracle Support Ñenter.

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Posts
    34
    Hello, Dmitry.
    How is job market in Moscow?
    I was thinking about getting some contract positions in Moscow...
    For now it's merely thoughts...
    I'd like to have more info.

    Thanks!
    Peter.

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    34
    Originally posted by PeterS

    I was thinking about getting some contract positions in Moscow...
    I'd like to have more info.
    Better send me email. I could give you some ideas on this account.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1

    Re: Broken SQL*Plus

    Hello, everybody.
    I installed Oracle8i
    I Also Installed D2K, before installed this GUI SQL*Plus was connecting properly, after installation of D2K, I tried to invoke SQL*Plus I got the
    following error messages:
    Message file sp1<lang>.msb not found
    Error 6 initializing SQL*Plus

    Please, help!
    Thank you!

    Arif.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    California, USA
    Posts
    482

    Thumbs up

    Since you have two ORACLE_HOMEs now, you have to specify which one you want SQL*Plus to start from: DB or Developer...

    Set the ORACLE_HOME and ORACLE_SID first, then invoke the SQL*Plus.


    Hope that helps,

    clio_usa
    OCP - DBA
    Visit our Web Site

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •