Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    India
    Posts
    1

    Unanswered: connection to informix database from windows client

    I have -908 error for connection. (IDS 9.21 is the server)

    sqlhosts contents are

    sunfire ontlitcp sunfire turbo

    server env variable is set as below.

    INFORMIXSERVER=sunfire

    client is Win 2000/NT, params are configured using setnet32. host file and services are edited to add the servers machine IP/address and servcie(turbo) entry. Not able to makeout why db is not reachable from client.

    client protocol (setnet32) used fore connection is onsoctcp.

    Any specific set of steps for verification are greatly appreciated.

    Thanks
    Laks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Belgium
    Posts
    534

    Re: connection to informix database from windows client

    Did you check your DBSERVERNAME and DBSERVERALIASes in your $ONCONFIG file?
    is your sqlhosts file located in $INFORMIXDIR/etc ?

    Are you able to connect with iLogin demo?
    What about dbping on your client machine?

    Is the correct servername stated in your error message?
    Did you try INFORMIXCONTIME and INFORMIXCONRETRY?

    Are you sure your server uses the tli interface? Check the release notes in $INFORMIXDIR/release
    rws

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    2

    Re: connection to informix database from windows client

    I am having the same problem, did you end up resolving this problem? If so, what was the problem and how did you correct it.

    Originally posted by lakshmish
    I have -908 error for connection. (IDS 9.21 is the server)

    sqlhosts contents are

    sunfire ontlitcp sunfire turbo

    server env variable is set as below.

    INFORMIXSERVER=sunfire

    client is Win 2000/NT, params are configured using setnet32. host file and services are edited to add the servers machine IP/address and servcie(turbo) entry. Not able to makeout why db is not reachable from client.

    client protocol (setnet32) used fore connection is onsoctcp.

    Any specific set of steps for verification are greatly appreciated.

    Thanks
    Laks

  4. #4
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Belgium
    Posts
    534
    a few possibilities:

    - Wrong connection statement (check servername in your connection string - this is not the actual machine name, but the name of the informix instance)
    - Network is congested: play with INFORMIXCONTIME and INFORMIXCONRETRY
    - Your connection parameters are wrong! Check sqlhosts file and onconfig and INFORMIXSERVER variable!
    rws

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •