Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    6

    Unanswered: Create Link from SQL 2000 to AS400

    Hi
    I have found an
    issue when I try to view or access the tables on the AS400 from my client machine. I receive the following error when I make that attempt:

    Error 7399: OLE DB Provider 'MSDASQL' reported an error.
    Data Source Name not found and no default driver specified.

    Any help anyone can give me on this issue would be greatly appreciated

    Thanks
    Phil

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Brazil
    Posts
    7

    Smile Re: Create Link from SQL 2000 to AS400

    Hi,

    Could you be more specific?

    You need to create link from SQL 2000 to AS400 but which is the AS400 database?
    You have installed the adequate driver?

    My apologies for my english. I currently write in portuguese.

    Regards,

    Délson Castro.
    delson_castro@ig.com.br


    Originally posted by pholtquist
    Hi
    I have found an
    issue when I try to view or access the tables on the AS400 from my client machine. I receive the following error when I make that attempt:

    Error 7399: OLE DB Provider 'MSDASQL' reported an error.
    Data Source Name not found and no default driver specified.

    Any help anyone can give me on this issue would be greatly appreciated

    Thanks
    Phil

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Atlanta, GA USA
    Posts
    19

    Arrow Re: Create Link from SQL 2000 to AS400

    It sounds like the error is from the linked server defined incorrectly on SQL Server.

    You say yhou are accessing the tables from your client machine. If the SQL Server is on a different machine, remember that you need to set up the ODBC DSN (or the 'DB2OLEDB' driver) on the server, not your client.

    See sp_addlinkedserver in BOL for a description of what is needed.

    Please provide more information if this does not help or is unclear.

    HueyStLoui

    Originally posted by pholtquist
    Hi
    I have found an
    issue when I try to view or access the tables on the AS400 from my client machine. I receive the following error when I make that attempt:

    Error 7399: OLE DB Provider 'MSDASQL' reported an error.
    Data Source Name not found and no default driver specified.

    Any help anyone can give me on this issue would be greatly appreciated

    Thanks
    Phil

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •