Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4

    Unanswered: Problems linking Access to SQL replicated tables

    Hello!
    I was wondering if anyone could help me.
    I am running an Access application that uses linked tables to connect to a SQL server.
    Ever since I turned on replication on those tables, I cannot add records to the table using regular Access forms (and, for that matter, I cannot do it by just double-clicking on the table from Access and trying to enter records).

    Any help will be greatly appreciated!!!!!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    369

    Question Re: Problems linking Access to SQL replicated tables

    Have you also refreshed those links i.e.(deleted the links and recreated them in Access) since you "turned on replication on those tables" (or not)?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4
    Yes, I have deleted the link and recreated it after turning on replication, but I still get the same error every time I add a record.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    369
    You are able to add a row via query analyzer or EM, and the table is not a read only subscribed table you are attempting to add rows to? (just asking the obvious things)
    If all that is in order you might check to see if the generated link schemas include columns that the system automatically populates with data. If there are some (replication related columns) or others such as identity, GUID, timestamp, etc. columns (that are automatically populated), try removing them from the Access link schemas (not the base tables) then recreate your link(s) and attempt a test row insert. If that does not work try creating a view (test insertion in QA / EM), then create a linked table to the view and test its behavior.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •