Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Germany
    Posts
    4

    Red face Unanswered: Analysis Services - Provider cannot be found

    I've got a big problem with the Analysis Services.
    I have a SQL Server 2000 SP3 and the Analysis Services SP3 running. The SQL Server has no problems.
    When I try to browse the Data of any cube, the following error message occurs:
    "Provider cannot be found. It may not be properly installed." When I try to browse other cubes after this, the error message "unknown error" occurs.
    The databases, on which the cubes are based are both Access2k and SQL Server 2k. The error even appears at the test cubes from Microsoft, so it cannot be simply a problem of the database.

    Much thx for your answers.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Scotland
    Posts
    1,578
    Try to restart the services on the machine.
    --Satya SKJ
    Microsoft SQL Server MVP
    [IMG]http://sqlserver-qa.net/google_bart.gif[/IMG]

  3. #3
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Germany
    Posts
    4
    That would be an easy solution. I tried it at first. :-)
    It didn't change anything.
    Last edited by kirni; 06-30-03 at 08:02.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4
    Are you trying to browse from WINXP? If so, you'll need to install sp3 for analysis services on the client.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Germany
    Posts
    4

    Cool Problem solved

    I could solve the problem. I had an error when installing sp3 for analysis services on the server. I didn't take notice of it. Later I checked the Version number and recognized, that sp3 was not installed. I installed sp3 again and then it works.

    greets,
    Stefan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •