Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    3

    Unanswered: Error When SQL 7.0 starts. Please Help.

    This is what the error log says.

    2003-08-12 14:09:53.49 server Copyright (C) 1988-2000 Microsoft Corporation.
    2003-08-12 14:09:53.49 server All rights reserved.
    2003-08-12 14:09:53.49 server Server Process ID is 418.
    2003-08-12 14:09:53.49 server Logging SQL Server messages in file 'd:\data\MSSQL\log\ERRORLOG'.
    2003-08-12 14:09:53.50 server SQL Server is starting at priority class 'normal'(2 CPUs detected).
    2003-08-12 14:09:53.55 server SQL Server configured for thread mode processing.
    2003-08-12 14:09:53.55 server Using dynamic lock allocation. [2500] Lock Blocks, [5000] Lock Owner Blocks.
    2003-08-12 14:09:53.60 server Attempting to initialize Distributed Transaction Coordinator.
    2003-08-12 14:09:54.63 spid2 Starting up database 'master'.
    2003-08-12 14:09:54.74 server Using 'SSNETLIB.DLL' version '8.0.534'.
    2003-08-12 14:09:54.74 spid5 Starting up database 'model'.
    2003-08-12 14:09:54.75 spid2 Server name is 'OPTICAL1'.
    2003-08-12 14:09:54.75 spid9 Starting up database 'pubs'.
    2003-08-12 14:09:54.75 spid8 Starting up database 'msdb'.
    2003-08-12 14:09:54.75 spid10 Starting up database 'Northwind'.
    2003-08-12 14:09:54.77 spid11 Starting up database 'otg'.
    2003-08-12 14:09:54.77 server SQL server listening on 172.16.16.37: 1433.
    2003-08-12 14:09:54.77 server SQL server listening on 127.0.0.1: 1433.
    2003-08-12 14:09:54.78 server SQL server listening on TCP, Shared Memory, Named Pipes.
    2003-08-12 14:09:54.78 server SQL Server is ready for client connections
    2003-08-12 14:09:54.78 spid5 Error: 9003, Severity: 20, State: 1
    2003-08-12 14:09:54.78 spid5 The LSN (4:396:1) passed to log scan in database 'model' is invalid..

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    3

    Also

    When this happens, the MSSQLSERVER Service fails to start.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    3

    Problem fixed

    I copied the Model Database from the CD into the Data directory, and restarted the service.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •