Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    3

    Unanswered: MSDE Not Connected

    Hi,

    I installed MSDE 2000 SP3 to use the ASP.NET QuickStart samples on
    my Windows 2000 machine. I ran
    setup.exe /qb+ INSTANCENAME=VSDOTNET DISABLENETWORKPROTOCOLS=1 SAPWD<my password>

    I then ran the QuickStart installer.

    These steps were documented by MS.

    But when I rebooted, the SQL Service Manager was 'Not Connected'
    and the circle in front of the server icon was blank/white. Also the QuickStart samples that connect to MSDE won't and give errors like 'System.Data.SqlClient.SqlException: SQL Server does not exist or access denied.' or '...Login failed for user '<my server name>\ASPNET'

    When I run 'osql -E -S <my server name>\VSDOTNET' command I get '1>'. So there is a connection that's possible. Also the MSSQL$VSDOTNET is Started.

    Any suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    1

    Re: MSDE Not Connected

    Try running the SVRNETCN.exe tool to find out what protocols MSDE is using. I had a similar problem (not with .NET) and found that NO protocols were selected. Ergo, no connection possible.

    C:\Program Files\Microsoft SQL Server\80\Tools\Binn\SVRNETCN.exe

    -- Steve

    Originally posted by ericscat
    Hi,

    I installed MSDE 2000 SP3 to use the ASP.NET QuickStart samples on
    my Windows 2000 machine. I ran
    setup.exe /qb+ INSTANCENAME=VSDOTNET DISABLENETWORKPROTOCOLS=1 SAPWD<my password>

    I then ran the QuickStart installer.

    These steps were documented by MS.

    But when I rebooted, the SQL Service Manager was 'Not Connected'
    and the circle in front of the server icon was blank/white. Also the QuickStart samples that connect to MSDE won't and give errors like 'System.Data.SqlClient.SqlException: SQL Server does not exist or access denied.' or '...Login failed for user '<my server name>\ASPNET'

    When I run 'osql -E -S <my server name>\VSDOTNET' command I get '1>'. So there is a connection that's possible. Also the MSSQL$VSDOTNET is Started.

    Any suggestions?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    3

    Re: MSDE Not Connected

    Hi,

    Thanks I ran it and restarted the MSSQL$VSDOTNET service, but I
    don't see any change. Sorry I don't know much of this. Your right
    there were no protocols selected so I enabled TCP/IP. What is the
    SQLAgent$VSDOTNET service? It's setup as a Manual startup.

    Any more tips? I would assume that when I installed MSDE and
    setup the instance that I would see the small green right pointing
    arrow in the Service Manager icon. The Manager still says Not Connected.
    ??

  4. #4
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    3
    Sorry,

    I rebooted and got an automatic connection/Sql Server Service
    started.
    Thanks for your help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •