Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Brazil
    Posts
    2

    Unanswered: Connection problem with NT4

    Iīve installed SQL2000 in a NT4-SP6 server, but I canīt connect from another machine.
    I receive the following msg in Query analizer : "sql server does not exists or access denied"
    Iīve tried both authentications methods, created alias with IP and server name but nothing works.

    If I use query analizer locally I can connect using the server name, but canīt if use the ip.

    Please, save me

    thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Nuernberg, Germany
    Posts
    36

    Re: Connection problem with NT4

    Hi Felipe,

    I faced a similiar problem when using a Business-Intelligence Client
    to connect from a NT-Client to our cube located on a XP-PC with
    MS SQL and MS OLAP.

    I tried realy everthing:
    At the end the following worked.

    I added every user, who wants to connect locally(!) as an account.
    I added a role to the MS OLAP cube and added the new user to this
    role.

    Hint:
    These users must be domain-users
    (and in our case local users too )

    hth

    Michael

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Brazil
    Posts
    2
    thanks for your time Michael, but I canīt connect with "sa"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •