Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Leicester, England
    Posts
    2

    Question Unanswered: create synonym problem

    Hi, can anyone help me?

    I am upgrading our Informix databases from 7.23.UC9 to IDS 9.30.UC4.
    Both run on Unixware 2 and 7 platforms respectively.

    I use a shared memory connection (onipcshm) locally to each engine and a tcp connection (ontlitcp) between the two databases.

    I have setup my /etc/services, /etc/hosts, /etc/hosts.equiv and sqlhosts files with the correct connection information and I have validated this through dbaccess. I can connect through dbaccess to any database on each engine in either direction from 7.23 to 9.30 and also in the opposite direction.

    However, when I try to create a synonym from 7.23 to a database on 9.30 the 7.23 engine hangs.

    On running an onstat -g con I can see that the process on both servers are waiting on a "netnorm" response. This sits indefinately and the only way to cancel the process is to onmode -z the pid on the 9.30 server which causes the 7.23 engine to panic and drop.

    I cannot understand why I can use dbaccess to connect but cannot create a synonym.

    Can anyone suggest anything please ?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780

    Re: create synonym problem

    Originally posted by gripper28
    Hi, can anyone help me?

    I am upgrading our Informix databases from 7.23.UC9 to IDS 9.30.UC4.
    Both run on Unixware 2 and 7 platforms respectively.

    I use a shared memory connection (onipcshm) locally to each engine and a tcp connection (ontlitcp) between the two databases.

    I have setup my /etc/services, /etc/hosts, /etc/hosts.equiv and sqlhosts files with the correct connection information and I have validated this through dbaccess. I can connect through dbaccess to any database on each engine in either direction from 7.23 to 9.30 and also in the opposite direction.

    However, when I try to create a synonym from 7.23 to a database on 9.30 the 7.23 engine hangs.

    On running an onstat -g con I can see that the process on both servers are waiting on a "netnorm" response. This sits indefinately and the only way to cancel the process is to onmode -z the pid on the 9.30 server which causes the 7.23 engine to panic and drop.

    I cannot understand why I can use dbaccess to connect but cannot create a synonym.

    Can anyone suggest anything please ?

    Thanks
    Hi,

    I'm looking for bugs and find the bug 96374 "SERVER HANGS WHEN ACCESSING A TABLE IN A 9.X SERVER FROM A 7.3 SERVER".
    Now, I suggest you that check long of DBSERVERALIAS.
    Remember that system catalogo tables in 9.x has been changes.

    Gustavo.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Leicester, England
    Posts
    2

    Red face

    Thanks for the quick response.

    At least I know that I'm not missing something obvious.

    I've tried a few things with the DBSERVERALIAS without success.

    Thanks anyway.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •