Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5

    Question Unanswered: NETWORK account in Analysis Services error/bug?

    I was having problems connecting to an OLAP database on the same domain as my IIS box, and read that adding a 'NETWORK' account may help resolve this. Somehow when it was added, no domain (specifically no 'NT AUTHORITY') was. Now I have an account with name 'NETWORK' but no domain. Every time I try to remove/delete this account, or do anything on the database withing Analysis Manager, it freezes. There is another database running on the same machine and we were able to add the NETWORK account with the domain 'NT AUTHORITY', and it is working fine, no freezing/lockups.

    IIS is running on a Windows 2000 box with SP3 and Analysis Services w/ SP3a. The SQL Server is on a Windows 2003 Server, and Analysis Services w/ SP3a. Both machines have MDAC 2.8.

    Is there any way to manually add the domain name to the account, or to remove it without using Analysis Manager? If you need any more information please let me know.

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5

    Re: NETWORK account in Analysis Services error/bug?

    Fixed. Had to go into the OlapObjects table and remove any relations to the NETWORK role. NOT RECOMMENDED because this can easily hose your db. After the Objects were removed we had to stop and start the Analysis Services service for it to take effect.


    Originally posted by ArizonaBay
    I was having problems connecting to an OLAP database on the same domain as my IIS box, and read that adding a 'NETWORK' account may help resolve this. Somehow when it was added, no domain (specifically no 'NT AUTHORITY') was. Now I have an account with name 'NETWORK' but no domain. Every time I try to remove/delete this account, or do anything on the database withing Analysis Manager, it freezes. There is another database running on the same machine and we were able to add the NETWORK account with the domain 'NT AUTHORITY', and it is working fine, no freezing/lockups.

    IIS is running on a Windows 2000 box with SP3 and Analysis Services w/ SP3a. The SQL Server is on a Windows 2003 Server, and Analysis Services w/ SP3a. Both machines have MDAC 2.8.

    Is there any way to manually add the domain name to the account, or to remove it without using Analysis Manager? If you need any more information please let me know.

    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •