Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    51

    Red face Unanswered: performance degraded after 9.4 upgrade!?!

    I thought upgrades made things faster! I upgraded my IDS from 9.21 to 9.40 a few days ago and now I am seeing some weird performance issues. Big slow downs with not really exceptional loads on the database. I have not changed any of my onconfig settings, I was thinking I would give it a week or so to level out and burn in before introducing any new settings - thinking that the old settings couldnt hurt. Anyone else seen this? I am not sure where to start. This is a test box and really has a pretty light load.

    I did upgrade AIX at the same time by the way. Running AIX version 5.2 with IDS 9.40. Preparing (I see I am not the only one) for that big end of life cycle of AIX generation 4.

    Any help appreciated.
    When in doubt just ask your self,
    -WWSBD?-
    (what would Sponge Bob do?)

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    92
    Hi,

    After upgrading IDS from 9.21 to 9.40 have you updated the statistics?
    If not, to start with, you may use:

    update statistics for table;
    update statistics for procedure;

    To speed up update statistics operation itself, you may fire the SQL which generates a script containing table wise statements.

    output to aa without headings select 'update statistics for table '||tabname||';' from systables where tabid>99 ;

    Regards,
    Shriyan

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Antonio, Texas
    Posts
    47

    Re: performance degraded after 9.4 upgrade!?!

    Are you still having problems?

    Regards,
    DBAgirl

    Originally posted by dnix
    I thought upgrades made things faster! I upgraded my IDS from 9.21 to 9.40 a few days ago and now I am seeing some weird performance issues. Big slow downs with not really exceptional loads on the database. I have not changed any of my onconfig settings, I was thinking I would give it a week or so to level out and burn in before introducing any new settings - thinking that the old settings couldnt hurt. Anyone else seen this? I am not sure where to start. This is a test box and really has a pretty light load.

    I did upgrade AIX at the same time by the way. Running AIX version 5.2 with IDS 9.40. Preparing (I see I am not the only one) for that big end of life cycle of AIX generation 4.

    Any help appreciated.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •