Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    5

    Unanswered: passing NT Authentication thru OLEDB

    I've got an intranet page that connects to my SQL server, and I'm trying to force it to use NT Authentication when it does.

    Already the Intranet uses NT Challenge-and-response authentication so that when I go to an intranet page I have to login. But then when I go to the page that connects to SQL, I get:

    Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e4d'

    Login failed for user 'IUSR_COMPUTERNAME'.

    Why isn't it passing MY user id? Why is it trying to use the anonymous IUSR id?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    2,232
    Post your connection string. Also, what is your version of iis, sql server and windows ?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    5

    found solution

    Originally posted by rnealejr
    Post your connection string. Also, what is your version of iis, sql server and windows ?
    IIS 5 (Win2k Server) and SQL2k.

    Turned out I needed to change the authentication on the website to BASIC instead of Native.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    2,232
    Do you mean from integrated to basic ?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    5
    Originally posted by rnealejr
    Do you mean from integrated to basic ?
    Yes, that is what I meant.

    I was hoping to post the URL to the KB article that pointed me in that direction, but now I can't find it.. sorry everyone.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    2,232
    When you find it - please post the article.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •