Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6

    Red face Unanswered: Informix client sdk error 931

    Hi , I have Informix Dynamic Server Version 7.31.UD5 running in Linux Rethat.
    When I try to connect from a client Windows XP (native, ODBC, OLEDB, ILogin) the server returns error -931.

    I try with Informix client sdk 2.60 and 2.80 and i get the same error.

    I add the service to my \windows\system32\drivers\etc\services file :

    I add this line

    inform_viatest 1610/tcp

    to my \windows\system32\drivers\etc\services file

    I get this from $INFORMIXDIR/etc/sqlhosts

    inform_viatest onsoctcp tlalnxvw inform_viatest

    and this from /etc/services

    inform_viatest 1610/tcp

    I can telnet the listening port.

    Set my env variables using Setne32

    I check that the service name for the desired server is correct, But I'm still not capable to find any solution.

    How can i find out why the service is not known?

    This was working find, but i run Winsql and stop of work.

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    India
    Posts
    262

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by javardila
    Hi , I have Informix Dynamic Server Version 7.31.UD5 running in Linux Rethat.
    When I try to connect from a client Windows XP (native, ODBC, OLEDB, ILogin) the server returns error -931.

    I try with Informix client sdk 2.60 and 2.80 and i get the same error.

    I add the service to my \windows\system32\drivers\etc\services file :

    I add this line

    inform_viatest 1610/tcp

    to my \windows\system32\drivers\etc\services file

    I get this from $INFORMIXDIR/etc/sqlhosts

    inform_viatest onsoctcp tlalnxvw inform_viatest

    and this from /etc/services

    inform_viatest 1610/tcp

    I can telnet the listening port.

    Set my env variables using Setne32

    I check that the service name for the desired server is correct, But I'm still not capable to find any solution.

    How can i find out why the service is not known?

    This was working find, but i run Winsql and stop of work.

    Thanks.
    Hi there,

    Why don't you download client sdk 2.81. The link is -

    http://www14.software.ibm.com/webapp...ndBetas&S_CMP=

    Regards,

    Lloyd

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by lloydnwo
    Hi there,

    Why don't you download client sdk 2.81. The link is -

    http://www14.software.ibm.com/webapp...ndBetas&S_CMP=

    Regards,

    Lloyd
    Hi,

    I download client sdk 2.81 but the error is the same...

    Any other idea? How can i find out why the service is not known?

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    India
    Posts
    262

    Re: Informix client sdk error 931

    Hi,

    Is your INFORMIXSQLHOSTS env variable properly set.
    Make sure it points to the correct file.

    Regards,

    Lloyd

    Originally posted by javardila
    Hi,

    I download client sdk 2.81 but the error is the same...

    Any other idea? How can i find out why the service is not known?

    Thanks

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by lloydnwo
    Hi,

    Is your INFORMIXSQLHOSTS env variable properly set.
    Make sure it points to the correct file.

    Regards,

    Lloyd
    I donīt understand...It supouse that I should set this variable in Setnet32? Are you talking about in my pc?
    I know that this variable is when you use a central registry...but i donīt use it...
    what value must have? In this moment it's in null...

    Thanks...

  6. #6
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    India
    Posts
    262

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by javardila
    I donīt understand...It supouse that I should set this variable in Setnet32? Are you talking about in my pc?
    I know that this variable is when you use a central registry...but i donīt use it...
    what value must have? In this moment it's in null...

    Thanks...
    Hi,

    In your profile file in linux along with other informix env variables set INFORMIXSQLHOSTS too.

    INFORMIXSQLHOSTS=/export/home/informix/etc/sqlhosts1;
    export INFORMIXSQLHOSTS;

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by lloydnwo
    Hi,

    In your profile file in linux along with other informix env variables set INFORMIXSQLHOSTS too.

    INFORMIXSQLHOSTS=/export/home/informix/etc/sqlhosts1;
    export INFORMIXSQLHOSTS;
    But i donīt know why in other pc works fine...but not in my...it has the same configuration that the others, and this variable is not set in linux server...

    Let me see if work...not really...the error continues...

    Could be an error in the pc with the service? How can check that?

    Thanks

  8. #8
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    India
    Posts
    262

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by javardila
    But i donīt know why in other pc works fine...but not in my...it has the same configuration that the others, and this variable is not set in linux server...

    Let me see if work...not really...the error continues...

    Could be an error in the pc with the service? How can check that?

    Thanks
    Hi,

    Your error seems very strange, you need to have an entry in windows for your service file, so you can remove that entry from
    your \windows\system32\drivers\etc\services file.
    Is your INFORMIXSQLHOSTS env. variable properly set.
    The easier way to test would be thru ODBC. Create a new system dsn & enter the connection settings & do a test connection & check. This should work.

    Regards,

    Lloyd

  9. #9
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by javardila
    But i donīt know why in other pc works fine...but not in my...it has the same configuration that the others, and this variable is not set in linux server...

    Let me see if work...not really...the error continues...

    Could be an error in the pc with the service? How can check that?

    Thanks
    Hi,

    Please in the file /etc/services, in pc client, the last caracter of line, must be a <enter>, Yes please go at end of line and then press ENTER keyborad key.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by lloydnwo
    Hi,

    Your error seems very strange, you need to have an entry in windows for your service file, so you can remove that entry from
    your \windows\system32\drivers\etc\services file.
    Is your INFORMIXSQLHOSTS env. variable properly set.
    The easier way to test would be thru ODBC. Create a new system dsn & enter the connection settings & do a test connection & check. This should work.

    Regards,

    Lloyd
    I attach the images where you can see the error...i try whit and without the entry in the \windows\system32\drivers\etc\services file. Still the error is the same...i think that i must format the pc...

    Thanks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails error_informix.bmp  

  11. #11
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    3
    I got the same windows error...i think i'm going to do the same...good luck

  12. #12
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    India
    Posts
    262
    Originally posted by rosibelgs
    I got the same windows error...i think i'm going to do the same...good luck
    Hi,

    Did you try entering the service no., in your case it should be 1610

  13. #13
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Argentina
    Posts
    780

    Re: Informix client sdk error 931

    Originally posted by javardila
    I attach the images where you can see the error...i try whit and without the entry in the \windows\system32\drivers\etc\services file. Still the error is the same...i think that i must format the pc...

    Thanks
    Hi,

    I see the image attach and look that you are using Windows XP. Client SDK no work properly. Please check with version of Client SDK 281. TC2.

    Gustavo.

  14. #14
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    6
    Originally posted by lloydnwo
    Hi,

    Did you try entering the service no., in your case it should be 1610
    yes, you can see it in the original thread that i post...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails services_file.bmp  

  15. #15
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    1
    Hi,

    I'm having the same problem (using WinXP Pro and the ClientSDK 2.81.TC3).

    Does anyone have a solution to that?

    (I know it isn't a database problem: I have it running well on a Win2K / ClientSDK 2.50 system; in the WinXP Pro system I already tried the older 2.50 SDK version, but got the same problem - thus, I suspect the problem to be the OS)

    Thank you,
    A. Seiįa

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •