Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    13

    Unanswered: create an Indexes/Keys Property with T-SQL

    is there a function that i can use in a store procedure that allow me to create an Indexes/Keys Property

    thanx

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    In front of the computer
    Posts
    15,579
    Provided Answers: 54
    Yes. CREATE INDEX.

    -PatP

  3. #3
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Jersey
    Posts
    10,322
    Quote Originally Posted by Pat Phelan
    Yes. CREATE INDEX.

    -PatP
    [thud]
    excuse me while I climb back on my barstool...um office chair...
    [/thud]

    LNHockey...seriously though... alittle more background on what you're trying to do....

    "create index".....why I outta......
    Brett
    8-)

    It's a Great Day for America everybody!

    dbforums Yak CorralRadio 'Rita
    dbForums Member List
    I'm Good Once as I ever was

    The physical order of data in a database has no meaning.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    13

    Create an index

    Yes ok..excuse me.

    i do this
    <b>
    ALTER TABLE TblSalle ADD [IdTypeTaxe] [int] NOT NULL default(0)<br>
    CREATE INDEX PK_TblSalle ON TblSalle (IdTypeTaxe)</b>

    and would like to assign is "Selected index value" to IX_IdTypeTaxe that i userly have in a combobox when i use the sql manager

    but i want to do it in a store proc..

    or how can i modify that value after i add the new column to my table

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Jersey
    Posts
    10,322
    Yup....I'm lost..

    Huh?
    Brett
    8-)

    It's a Great Day for America everybody!

    dbforums Yak CorralRadio 'Rita
    dbForums Member List
    I'm Good Once as I ever was

    The physical order of data in a database has no meaning.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    13

    Smile Re:

    You know when you go to design mode of the table and go properties of the selected column and select the tab "Indexes/keys". under that you can switch the type "Primary key to Index" ?? !!!

    just wondering if we can do the same thing in a Store proc using a function kind of thing

    thanx !

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •